Om LRCK

Träningstider Utomhusanläggningen och Track-Fee:
På följande tider finns det en träningsansvarig från klubben ute vid anläggningen som mer än gärna hjälper nya medlemmar att komma igång.

Onsdagar : 17:00-20:00, Track-fee 100kr för icke medlemmar. Medlemmar kör gratis!
Lördagar 13:00-16:00, Track-fee 100Kr för icke medlemmar. Medlemmar kör gratis!

Medlemsavgift (2012)
0-12 år 400kr
13-17 år 600kr
18år – 1000kr
Familj 1300kr
Stödmedlem 100kr
Beloppet sätts in på Bg 300-0775 LRCK Lidköpings R/C Klubb.
Skicka ett e-mail till kassor[a]lrck.se med dina (och din familjs) personuppgifter.

Vad är Radiostyrd Bilsport?
Radiostyrd Bilsport är bilsportgrenen att växa med, oavsett om man är sju eller sjuttiosju år. Bilarna är små skalenliga bilar, ofta med fullstora bilar som förebild, fast med föraren vid sidan av. Radiostyrd Bilsport eller RB som man vanligtvis förkortar det till är en gren inom SBF som sysslar med radiostyrda bilar på asfaltbana (Track), grusbana (Off-road) eller inomhus på nålfiltsmatta. Man delar in RB i klasser beroende på bilarnas storlek i förhållande till bilar i naturlig storlek, och på vilket sätt bilarna drivs fram. I skala 1:8 körs det två klasser, 1:8 Track och 1:8 Off-Road. Bilarna i dessa två klasser drivs av förbrännings motorer på 3,5cc, vilka utvecklar ca 2,5 hästkrafter. Med tanke på att bilarna bara väger ca 2,5 kg så innebär det höga hastigheter och snabba accelerationer. Den största klassen inom RB är 1:5 (Large Scale). Klassen körs på asfaltbana. Bilarna är ca 1 m långa, 10 kg tunga och drivs av en tvåtakts bensinmotorer på 23cc som utvecklar 5-6 hästkrafter. Klassen har STCC som förebild vilket gör att likheten med fullstora bilara. är påfallande.

I skala 1:10 körs det tre klasser.
Klasserna 1:10 Offroad och 1:10 Touring drivs av elmotor och uppladdningsbara batterier. I skala 1:12 körs det bara en klass, 1:12 Track. Verksamheten i denna klass är uteslutande på vinterhalvåret eftersom man kör på en nålfiltsmatta inomhus. Bilarna i denna klass drivs, liksom i 1:10 Touring och Off-Road av elmotorer och batterier. Vad som är viktigt inom Radiostyrd Bilsport är att den
radiostyrda utrustningen är godkänd enligt Telias bestämmelser. Varje bil som deltar måste ha en egen frekvens, annars påverkar radiosändaren inte bara den egna bilen utan även medtävlarens bilar.

Vår verksamhet idag.
Mellan september och april kör vi radiostyrda bilar i skala 1/18 och 1/24 inomhus. Vi håller till i källaren på Månesköldskolan. I nuläget är vi 35st medlemmar som träffas onsdagar och söndagar. Vi har under mycket kort tid skapat en av Sveriges största inomhusbanor för dessa bilar. Några gånger per år arrangerar vi även tävlingar för både nybörjare och mer erfarna förare och besöks då även av tävlande från omgivande orter.

Uppdaterad: 2014-01-17 13:31

WhatsNew_100 8